Lailat al-Qadr
Írta: admin - Dátum: June 30 2016 13:15:26
"Bizony, az Elrendelés Éjszakáján küldtük azt le. (1)
És mi tudathatja veled, hogy mi az Elrendelés Éjszakája? (2)
Az Elrendelés Éjszakája jobb, mint ezer hónap, (3)
leereszkednek az angyalok és a Lélek akkor, Uruk engedelmével, minden paranccsal. (4)
Békesség az, a hajnal eljöveteléig." (5)
(Al-Qadr szúra)

Kedves testvéreink! Mint azt bizonyára tudjátok, az Elrendelés Éjszakáján (Lailat al-Qadr) végzett istenszolgálat különleges jutalommal jár:
"Abu Hurairah (ra) hagyományozta, hogy Allah Küldötte (s.a.w.s.) mondta: 'Aki feláll az éjszakai imára Ramadán alatt hittel és reménykedve a jutalomban, a korábbi bűnei meg lesznek bocsájtva. És aki Lailat al-Qadr éjszakáját imában tölti, hittel és reménykedve a jutalomban, a korábbi bűnei meg lesznek bocsátva.'" (szahih, Sunan an-Nasa'i 5027)

Azt is tudhatjuk, hogy mikor van ez az éjszaka:
"Aisa (ra) hagyományozta, hogy Allah Küldötte (s.a.w.s.) mondta: 'Keressétek a Lailat al-Qadr-t Ramadán utolsó tíz napjának páratlan éjszakáin.'" (Sahih al-Bukhari 2017)

A vallástudósok jelentős része hitelesnek tekinti a következő hadíszt:
"Mu'awiyah b. Abi Sufyan (ra) hagyományozta: a Próféta (s.a.w.s.) azt mondta: 'Lailat al-Qadr Ramadán huszonhetedik éjszakája.'" (szahih, Sunan Abi Dawud 1386)

Ramadán 27. éjszakája e hét pénteken (2016. 07. 01.) napnyugtakor kezdődik, és ezt az éjszakát insaAllah istenszolgálattal töltjük mecsetünkben. A program pénteken napnyugtakor közös iftárral kezdődik, és végül a szuhurt követően a hajnali imával zárul insaAllah.

A főbb időpontok:

2016. 07. 01. péntek
20:51 iftár, maghrib ima
22:11 ísa ima
2016. 07. 02. szombat
02:00 szuhur
03:16 fadzsr ima

Mindenkit szeretettel várunk, Allah (SWT) fogadja el böjtünket és istenszolgálatunkat!