Szomszédok a Paradicsomban
Írta: esther - Dátum: June 12 2011 14:04:14
Egyszer régen egy ország szultánja körbejárta birodalmát.Álruhába öltözött,hogy senki ne ismerje fel és magával vitte egyik szolgáját is.Tudni akarta,hogy mit gondol róla a népe.

Tél volt és nagyon hideg.Bementek egy mecsetbe.A sarokban két ember ült,akiknek nem volt otthonuk és nem volt hova menniük.reszkettek a hidegtől.A szultán közelebb ment hozzájuk,mert kíváncsi volt,miről beszélgetnek.

"Ha meghalok és a Paradicsomba kerülök,nem fogom hagyni,hogy a szultánunk is bejöjjön.Ha látom,hogy odajön a paradicsom kapujához,leveszem a cipőmet és fejbe verem vele."-mondta az egyik szegény ember.

A másik kíváncsian kérdezte : "Azt akarod mondani,hogy nem engeded be a szultánunkat a Paradicsom kapuján?"

"Hát persze,hogy nem!Mi itt kucorgunk a hidegben,ő meg kényelmesen heverészik a meleg palotájában,nem is tudja,hogy milyen nehéz az életünk.Hogy lehetne a szomszédunk a Paradicsomban.Nekem nem kell ilyen szomszéd.!"

És mindketten jót nevettek.

A szultán minden szót jól hallott.Azt mondta a szolgájának "Ne felejtsd el ezt a kis mecsetet és ezt a két embert!"
Amikor visszaértek a palotába,a szolgáját elküldte a két szegény emberért.A palotába hozatta őket.

Azok ketten nem tudták mi történik velük.Egy pompás szobába vezették őket,ahol félve várták,hogy mi lesz az ő sorsuk.Aztán szolgák jöttek hozzájuk és azt mondták nekik : "Mostantól kezdve itt esztek,isztok és ebben a kényelmes szobában fogtok lakni.És fohászkodjatok a szultánunkért,hogy a szomszédotok lehessen a Paradicsomban!"

a Prófétánk(béke legyen vele) így dícsérte azokat,akik a szegényeken segítenek:

"Aki egy hívő szomorúságát segíti ezen a világon,annak a szomorúságát Allah is segíteni fogja az Ítélet Napján!"

Men nefessze an mu'mini kurbeten min kurabidunja nefeszellahú anhu kurbeten min kurabi jeumil-kijámet. (Muszlim,Zikz 38 )