RAKOTT KRUMPLI
Írta: admin - Dátum: February 06 2011 18:06:50

Hozzávalók: (4-Személyre)

2-kg közepes méretű krumpli. 200g Halal Rénszarvas kolbász. 10-db Tojás. 500g Tejföl. Olivaolaj. Só. Vegetta.

Elkészítés:

1. A Krumplit héjasan meg kell főzni. (Héjasan főzve több vitamin marad benne a héja alatt)

2. A Tojást is meg kell főzni,egyidőben a krumplival.

3. A kolbászt vékony karikára kell vágni és Olivaolajon kb 2-3-percig sütni kell.

4. Miután kész a krumpli,le kell róla önteni a vizet és villára szúrva késsel meg kell hámozni.

5 A Tojásról le kell önteni a vizet és hideg vizet kell rájuk engedni és meg kell pucolni.

Miután minden megfőtt,egy közepes méretű tepsiben el kell kezdeni rétegezni. Alulra karikára vágott krumplit kell rakni a tepsiben végig,majd a tetejére Tojást,azt követően pedig a kolbász karikákat. Kicsit meg kell locsolni az olajjal,amiben a kolbász sült,aztán szórni kell rá tetszés szerint sót és vegettát. Ugyanezt a rétegezést mégegyszer meg kell ismételni fűszerezéssel együtt és a legtetejét krumplival kell zárni.

Miután a tepsi megtöltődött,meg kell kenni az 500g tejföllel egyenletesen eloszlatva.

Ezután a sütőbe téve közepes lángon 40-percig kell sütni.

Jó Étvágyat Kívánok Bismillah!

Forrás: Saját receptem. [RK]

- Nazira -