RÉNSZARVAS PÖRKÖLT
Írta: admin - Dátum: February 06 2011 17:48:08

Hozzávalók:

1kg Rénszarvas Lapocka vagy lábszár. 2-nagy fej Vörös Hagyma. Piros Fűszerpaprika. Erős Pista. Csípős Piros Arany. Kakukkfű. Vadas fűszer. Bors. Só. Vegetta. Oliva Olaj.

Elkészítés:

A hagymát le kell reszelni,vagy feldarabólni kockára. (reszelve jobb) A húst kockára kell vágni. A hagymát Olivaolajban meg kell dinctelni. Ha kész,tetszés szerint bele kell tenni a Piros paprika örleményt,az Erős Pistátból is és a piros Aranyból is tetszés szerint. Majd fel kell önteni hideg vízzel és beletenni a húskockákat. Fontos hogy hideg vízzel legyen felöntve,mert a hirtelen melegvíz megmásíthatja kicsit a hús valódi ízét! Le kell fedni fedővel,hogy kis rés maradjon. Miután felforrt,akkor kell elkezdeni fűszerezni. Tetszés szerint Só,Bors,Vegetta. Mivel vadhús,elengedhetetlen hozzá egy kevés Vadfűszer és Kakukkfű.

Kb 2-és-fél 3-órán át kell főzni,de ez változó lehet! Attól függ milyen idős a vad!

Tálalás:

Kizárólag a krumpli illik hozzá köretnek.

(1kg-húsból 4-adag lesz,de lefagyasztható,ami kiengedve ugyan olyan,mintha akkor lett volna főzve!)

[ 3000-4500.-Ft/kg ]

Jó Étvágyat Kívánok hozzá Bismillah!

Recept Forrás: Saját receptem. [RK]

- Nazira -