MAGYAR ISZLÁM KÖZÖSSÉG


Újra Mihálffy

EgyébMár pár napja, hogy a sajtó a Kőbányára tervezett nagymecseten rágódik, a cikkek alá nagyrészt szamárintelligenciájú netezők gyűlölettől és intoleranciától fröcsögő hozzászólásait eredményezve. Erre a feszült légkörre tett rá egy lapáttal a magát még mindig sejknek hazudó Mihálffy Balázs. A szélsőséges iránbarát orientalista.hu álhíroldalon fenntartott „internetes sejkségén” keresztül fejti ki az iszlámra káros tevékenységét, most épp a tervezett nagymecsettel kapcsolatban.
Mihálffy enyhén szólva nem örülne annak, ha Budapesten egy nagymecset épülne. Ez sokat elmond a jelleméről, mert olyan muszlimról még nem igazán hallottam, akit zavarna egy mecset.
Már rögtön az elején tesz egy kijelentést, mely szerint nem lehet tudni milyen irányzat kezébe kerül a mecset. Nem tudom Mihálffy mennyire volt részeg amikor a cikket írta, vagy amikor a tervezett mecsetről tudomást szerzett, mivel ezek szerint elkerülte a figyelmét, hogy még a hitgyüli blogja is megírta, hogy a török Diyanet áll a háttérben. Ha Mihálffy nem tudja, hogy a Diyanet a szunnita hanafi iskolát követi az oszmán hagyományok útján, akkor a saját dilettanizmusát fitogtatja ezzel. Ez esetben talán nem kéne nyilvánosság előtt az iszlám különböző irányzatairól, szektáiról dumálnia. Ha pedig ezt tudja és mégis a Diyanetet tartja veszélyesnek és kockázatosnak, akkor vagy hazudik, vagy elgurult a gyógyszere, vagy pedig éppen túl sok folyadék csúszott le a torkán.
Ki jelent nemzetbiztonsági kockázatot? Mihálffy Balázs nem rejti véka alá szimpátiáját, és jó kapcsolatát az Iráni „Iszlám” Köztársasággal. Az iráni követség által szervezett programok állandó résztvevője, Irán által szervezett konferenciákon vesz részt, baráti köre főleg siítákból áll. Irán agresszív, felforgató, viszályszító politikáját, magatartását szerintem nem szükséges bőven kifejteni. Az az állam, amely fő küldetésének a siíta forradalmat, és a siíta ideológia terjesztését tűzte ki célul, és olyan terrorszervezeteket pénzel és fegyverez fel mint a huthik, és a Hezbollah, nagyobb nemzetbiztonsági kockázatot rejt magában mint bármely más muszlim ország. Mihálffy ennek az államnak és ennek az ideológiának a magyarországi szekértolója. Ha valaki nemzetbiztonsági kockázatot jelent, az ő maga.
Ejthetünk még pár szót a Mihálffy agymenéseinek helyt adó orientalista.hu blogról is, mely stílusában és színvonaltalanságában a kurucinfora hajaz. Az oldal még csak meg sem próbál tárgyilagos maradni, nyíltan Asad és Irán párti. Előszeretettel használja az iráni siíta propagandát, mely szerint mindenki aki nem az ő pártjukon áll, az cionista, szelefista és takfirista. Az oldal azon kívül, hogy erősen iránpárti, olyan szélsőséges iszlámfób keresztény oldalaktól is előszeretetten másol be híreket, mint a ProChristie nevezetű oldal. Itt talál hát egymásra a szélsőséges siítizmus a szélsőséges kereszténységgel. Innentől kezdve már nem is furcsa, mikor magyar származású siíták keresztény misén vesznek részt és ortodox pópák nyakában függő keresztet csókolgatnak. Az orientalista.hu a minap a mekkai székhelyű, az ENSZ-ben megfigyelő státusszal rendelkező Muszlim Világliga szervezetét minősítette szélsőséges szelefistának, és terrorszervezetek finanszírozásával vádolta őket. Ha ez valóban így lenne mit keres, keresett az internetes „sejkjük”, Mihálffy a Muszlim Világliga háza táján? Mihálffy a Magyar Iszlám Közösség elnökeként 1988-tól, 1996-ig mikor is Allah megmentette a Közösséget tőle, a Muszlim Világliga tagja volt, konferenciáin részt vett, támogatásban részesült tőlük. Akkor nem zavarta őt a „szélsőséges szalafizmus”? Az 'arckönyves' profilja borítóképén a mai napig az a kép van kint, amelyen a Muszlim Világliga egyik vezetőjével fog kezet éppen. Mihálffy egyik szavával üti a másikat. Ha már az Öbölből nem érkezik neki pénz, a halal biznisz se megy neki, átpártol az Öböl túloldalára Iránhoz és a siítákhoz. Mindeközben egyre károsabb tevékenységet folytat hazánkban az iszlámra nézve. Legutóbbi gondolataival, melyet a tervezett nagymecset ellen fogalmazott meg, a hozzászólások tanúsága szerint sikerült elnyernie az iszlamofób rasszisták támogatását, helyeslését is. Ezzel valószínűleg történelmet írt mert ezidáig nem hallottam olyat, hogy egy magát muszlim sejknek tituláló egyén egy készülő iszlám centrum ellen kampányolna szélsőséges iszlamofóbok hangos helyeslése közepette. Úgy néz ki Magyarországon még ezt is sikerült összehozni.

admin - May 19 2015 12:19:30 Nyomtatás

A Magyar Iszlám Közösség közleménye

HíreinkTöbb hírportálon megjelentetett téves, vagy csúsztatott információkra kívánunk reagálni:

> 1. A budapesti nagymecset terve a Török Vallásügyi Minisztériumtól származik, a terv nem a Magyar Iszlám Közösségé, a mecsetet nem mi, hanem a török állam kívánja megépíteni. Természetesen minden (nem szélsőséges indíttatású) mecset építésének tervét támogatja egyházunk. Így, ha ez aktuális lesz, természetszerűleg ezt is. Mint ahogy soha sem volt kifogásunk sem keresztény/keresztyén templomok, vagy zsinagógák építése ellen, hiszen ugyanazt az Egy Istent imádjuk, s Hazánk és az Emberiség érdekében a vallásos emberek hitét, hitéletét támogatjuk, mivel egy igazi hívő ember csak jót hozhat mindenkinek!
> 2. Debrecenben nem akarunk mecsetet építeni, hiszen az már megvan, megvettük az épületet és ottani hittestvéreink használatba is vették. Az épület átalakítására és felújítására később kerül sor.
> 3. A felfokozott idegengyűlölettel és iszlamofóbiával szemben a tisztességes vallásos és nem vallásos emberek összefogására van szükség Magyarországon, pártállástól és vallástól függetlenül. Mivel nincs jobboldali, vagy baloldali hívő ember, csupán Hívő, aki szereti embertársait!
> 4. Magyarországon ezeregyszáz éve velünk vannak a muszlimok, magyarként, vagy betelepültként. Őket többször is egy-egy korszakban az uralkodó hatalom, a klérussal karöltve elüldözte, erőszakkal kikereszteltette, vagy legyilkolta. Utoljára 1948 után a kommunista diktatúra üldözte a hazai muszlimokat, olyannyira, hogy a rendszerváltásra szinte nem is maradt a több ezres közösségből. NE felejtsük el Hadzsi Abdul Karim Germanus Gyulát, akiről Budapesten tér is van elnevezve!
> 5. Kijelentjük, hogy eddig nem készítettünk negatív jelentést a magyarországi muszlimok helyzetéről, mindezidáig azt jeleztük, hogy helyzetünk jobb több szemszögből is, mint a nyugat-európai muszlimoknak, hiszen eddig nem volt számottevő iszlámellenesség. A média csúsztatása, vagy hazugsága felfokozta az indulatokat, s most már a felelőtlen cikkek miatt a gyűlölködés lángja magasra csapott. Ne felejtsük el a 2005-ös évet, mikor egy európai merénylet után a mecsetünk ablakán is belőttek. Ne felejtsük el a boszniai "holokausztot", Srebrenicát és más városokat, ahol a muszlimok elleni gyűlölködés tízezreket küldött a halálba, Európa szívében! Húsz éve volt... Itt a szomszédban...
> Azok, akik szeretnének minket elüldözni, vagy megölni, magyar embereket támadnak. Minket, magyar muszlimokat ne akarjanak "hazaküldeni a sivatagba", mert mi itt vagyunk otthon, ez a Hazánk.
> Tiltakozunk a kirekesztés, a rasszizmus, az antiszemitizmus, az iszlamofóbia ellen! Orbán Viktor Miniszterelnök Úr nemrégiben kijelentette, hogy nem tűri el, hogy nemzetiségi, vagy vallási kisebbségek ellen gyűlöletet keltsenek, őket fenyegessék! Reméljük, hogy ez a kijelentés ránk is vonatkozik és a Magyar Állam megvédi muszlim vallású állampolgárait és azonos jogokat élvezhetünk gyakorlatban is, mint a többségi, más vallású vagy vallástalan honfitársaink!


Magyar Iszlám Közösség elnöksége

admin - May 16 2015 21:10:22 | 0 hozzászólás | Nyomtatás

A "veszélyt jelentő" menekültek...

Ma vittünk nekik a Nehru-parkba némi élelmiszert, mert gyakorlatilag éheznek, insaAllah holnap ismét viszünk. Ez azonban csak "tűzoltás": szükség lenne takarókra, ruhákra, tisztálkodási lehetőségre, de leginkább egy átmeneti szállásra, hogy ezek az emberek - köztük egy nyolcéves kislány -, akik NEM jókedvükből jöttek el Afganisztánból, ne a szabad ég alatt éljenek, aludjanak... A menekülttábor pedig nem megoldás erre, néhányan közülük már voltak magyar menekülttáborban és azt mondják, annál még EZ is jobb.
Az Origo cikke

admin - May 14 2015 17:04:12 | 0 hozzászólás | Nyomtatás

Közlemény

2015. május 13.-án a Pest megyei Kerepes városának szociálisan rászoruló lakói számára 10 mázsa lisztet adományoztunk.
Ezen felül kb. fél millió forint értékű modern, új EKG berendezést adományoztunk a Város Önkormányzatának, hogy ezzel is segítséget nyújtsunk a háziorvosi szolgálatnak, hogy Kerepes betegeinek gyógyítását jobban el tudják végezni.
Eddig, 2008 óta, minden évben sikerült legalább két orvosi műszert adományoznunk Magyarországon a legrászorultabb települések orvosainak, önkormányzatainak. Ugyanúgy, tartós élelmiszer adományozás körében legalább 100 tonna élelmiszert is sikerül szétosztanunk több éven át a rászorulóknak.
Mindezekhez kapcsolódik egyéb szociális támogató munkánk is a hajléktalanok, nagycsaládosok és menekültek körében. Ezt kiegészítve folyamatos a munkánk az elhanyagolt Első Világháborús bosnyák-horvát sírok rendbetételénél is.

MAGYAR ISZLÁM KÖZÖSSÉG

admin - May 14 2015 16:59:35 | 0 hozzászólás | Nyomtatás

A Béke Fiqh-je (törvénye)

Nemzetközi hírek2014 márciusában Abdullah Bin Bayyah sejk hozta létre azt az úttörő kezdeményezést, melynek neve "Fórum a béke elősegítéséért a Muszlim társadalmakban". A forum foglalkozik a kritikus humanitárius krízissel az Iszlám hagyományok és jogelmélet hatalmas szerkezetén belül. 2014-ben több mint 250, különböző irányzatokat képviselő, a világ vezető Iszlám vallástudósa, akadémikusok és szellemi vezetők gyűltek össze, hogy részt vegyenek a Fórum megnyitóján. A Fórum a vallástudósok első globális összejövetele, amit valaha is szerveztek, hogy egy egységes frontot hozzanak létre a szélsőséges ideológiák, szektarianizmus és terrorizmus ellen, ami a muszlim világot évtizedek óta sújtja.
A Fórum megnyitása óta szakértők, akadémikusok és vallástudósok delegációi utaztak a különböző országokba, hogy találkozzanak kormányhivatalnokokkal, vallási vezetőkkel és nonprofit szervezetek képviselőivel, hogy rálátást kapjanak hogyan lehet megállítani a növekvő erőszakot Afrikában és világszerte. Ezeknek az utazásoknak az eredményei lett két megbékélési kezdeményezés-tervezet amit 2015 áprilisában és júniusban tárgyalnak.
A legutóbbi "Fórum a béke elősegítéséért a Muszlim társadalmakban" április 26-30 között Abu Dhabiban volt megtartva.

Az alábbiakban közreadjuk Abdullah Bin Bayyah sejk beszédének fordítását:


A Béke Fiqh-je (törvénye)


Az Iszlám értékek összefoglalása, amelyek a Béke Építésére vonatkoznak 12 pontban.

A társadalomban lévő harmónia és kohézió egyenesen arányos a megosztott erkölcsi értékekhez való ragaszkodással. A társadalom, amely nem fogad el közös értékeket és elfordul a magasabb erkölcsi-értékű ösvényről, önzővé válik és ennek eredményeképp hanyatlást tapasztal meg mind belsőlegesen, mind pedig másokkal való kapcsolatában is. Negatív értékrendet is adaptálhat, amely az egyéni korlátok hiányán alapul egészen addig, amíg maga a társadalom válik abszolúttá, és az emberek abszolútnak látják önmagukat, így korlátozások sem vonatkoznak a viselkedésükre, még azok sem amik a szentírás(ok)ban vannak, még a konszenzusos és általános szabályok sem, és még a közös jó kedvéért való szabályok sem. Az ilyen társadalom képes korlátlan háborút viselni, ami a fundamentalizmus meghatározása – függetlenül a hitrendszertől –, ami az aggresszió hajtórugója. Az ész, igazságosság, mértékletesség értékei elősegítik a szeretetet és táplálják az emberiességet. A mi kötelességünk, hogy feltámasszuk a megbékélést és megbocsátást és elkötelezzük magunkat a békének, nem pedig a különböző konfliktusoknak.
Míg néhányan megpróbálják igazolni a konfliktusokat az Iszlám értelmezésében, ezek nem lehetnek (és soha nem is voltak) az Iszlám értékei. Ezek nyugati, Hegeli „értékek”, mert Hegel volt az, aki hitt abban, hogy „a pusztítás az alap az építéshez”, és hogy a társadalom a szolga és gazdája küzdelmén alapul. Pusztítás, amely a tudatlanság és az intolerancia kifejeződése, soha nem volt az Iszlám értéke. A tradícióink azt tanítják, hogy a bizalom és a szeretet az együttélés alapjai.
A Próféta (saws) nem pusztította el a Kábát. Érintetlenül hagyta így Ő (saws) újjá tudta építeni az Ábrahám (as) által létesített alapokon, mialatt elnyerte a Quraysh szimpátiáját. Amikor az Abbaszid Kalifa leakarta rombolni és újjáépíteni azt a Maqam Ibrahim-nál, Imam Malik (ra) megtiltotta neki és azt mondta: ”Ne hagyjátok hogy Allah Háza hercegek játékszere legyen.” Továbbá sem a Próféta (saws), sem egyetlenegy utóda nem rombolt le egyetlenegy templomot, zsinagógát vagy akár a tűzimádók templomát, amint azt Ibn al-Qayyim is kifejti.
Amikor Umar ibn Abdul Aziz magára vállata a kalifaságot, a Sharia értelmezése már hanyatlóban volt, ő mégis írt a kormányzóinak: ”Ne romboljatok le semmilyen templomot, zsinagógát vagy tűzimádó templomot.” A rombolás és pusztítás nem az Iszlám által elfogadott értékek, ezek olyan „értékek”, amelyek tudatlanságból és intoleranciából nőttek ki.
A következő hadíszt lehet egy szolidáris társadalomra alkalmazni:
„Annak a példája, aki engedelmeskedik Allah parancsolatainak és tilalmainak azzal szemben, aki áthágja ezeket a törvények olyan, mint azok, akik sorsot húznak a hajóban lévő helyekért. Néhányan a felső részen kaptak helyet míg mások alul. Amikor az utóbbiaknak víz kellett, fel kellett menniük vízért (és zavarni másokat) ezért azt mondták, 'Hadd csináljunk a hajó felőlünk lévő oldalán egy lyukat (hogy vizünk legyen) és így nem zavarunk másokat.' Ha a felső részen lévő emberek hagyják azokat, hogy megtegyék amit felvetettek, a hajón lévő összes ember elpusztulna, de ha megakadályozzák akkor mindannyian biztonságban maradnak.”
A különbözőségekről való tanulás nyitott gondolkozáshoz vezet, amint azt Al-Maqqari tanácsolta: „Tanulj a különbözőségekről, hogy megnyisd az elméd, mert az aki tanul a vallástudósok különbözőségeiről és tudásukról és véleményeikről bizonyosan nyitott gondolkodása lesz.”
A különbözőségeinket arrogancia és sértegető szóhasználat nélkül kell megbeszélnünk, nyitottsággal és az igazság felfedezésének szándékával – nem a vita megnyeréséért. Tanulhatunk az Imam Shafi’i által bemutatott példából amint azt Yunus al-Sadafi elmondta: „Nem láttam senkit sem aki ésszerűbben gondolkodott, mint al-Shafi’i. Vitáztam vele egyszer egy kérdésről, aztán elváltak útjaink. Amikor újra találkoztam vele, megfogta a kezem és azt mondta: 'Nem igaz-e, hogy mi testvérek maradunk még akkor is, ha nem egyezik a véleményünk?'”
Imam al-Shafi’i azt is mondta: ”Soha nem vitáztam emberekkel anélkül, hogy fohászkodtam volna Allahhoz, hogy adja meg azt, hogy az igazság nyilvánuljon meg a szívükben és a nyelvükön – így ők követnek engem ha nekem van igazam, és én követem őket ha nekik van igazuk.”
Megadni másoknak a kételkedés hasznát (hasznosságát) azt jelenti, hogy a legjobb szándékukat feltételezzük, amint azt a Hívők Anyja Aisha (raa) és Ibn Umar (raa) mondta: „Abu Abd al Rahman nem hazudott, talán elfelejtette vagy egy hibát vétett.”
Ahmad ibn Hanbal (ra) mondta: ”Nincs tanultabb ember mint Ishaq aki átlépte a hidat, és ha mi nem értünk egyet, az azért van mert az emberek nem mindig értenek egyet.”
Különbséget tenni a tilalmak és kötelezettségek között azt jelenti, hogy megértjük a tilalmak fokozatainak különbözőségeit: ami tilos az lehet haram (tilos) vagy makruh (ellenszenves, utálatos). Ugyanez vonatkozik a kötelességekre, amint az fentebb el lett magyarázva.

Összegzésképpen a mi Iszlám értékeink a következők:

1. Együttműködés és szolidaritás: “Együtt kell működnötök a tisztesség és ájtatosság kérdéseiben, de ne működjetek együtt bűnös és gonosz dolgokban.” (Korán)
2. Jó kapcsolat fenntartása: “Tartsátok egyenesen a kapcsolatot magatok között”
3. Testvériség és egyetértés: “Ti emberek! Bizony, egy férfiből és egy nőből teremtettünk benneteket, aztán népekké és törzsekké tettünk benneteket, hogy megismerhessétek egymást. Bizony, a legnemesebbek Allah előtt közületek azok, akik a legistenfélőbbek. Bizony, Allah mindent Tudó, bensőségesen Ismerő.” (Korán) Ezek a kapcsolatok alapjai és nem a hegeli elmélet, ami a harcon alapszik, és „szolga és gazda” teóriaként ismeretes.
4. Bölcsesség: “Akinek a bölcsesség adatott az sok jóban részesült. Ám csak az ésszel bírók okulnak.” (Korán)
5. Tisztesség: “Mi soha nem fogjuk a tisztességes jutalmának a pusztulását okozni” (Korán)
6. Igazságosság: “Allah hív az igazságosságra, adakozásra, és a rokonoknak való juttatásra. És Ő megtiltotta a bűnt, a gonoszságot, és az áthágást (a szabályok áthágását). Felvilágosít titeket és talán hallgattok.”
7. Könyörületesség: “Nem küldtünk nektek kivéve a kegyelmet Tőlünk az egész világ felé.” (Korán)
8. Türelem: “Az állhatatosan türelmeseket az ő jutalmukkal jutalmazza, számadás nélkül.” (Korán)
9.Tolerancia: Nyitottnak lenni, a legjobbat feltételezni másokról és különbséget tenni a tilalmak és kötelességek különböző kategóriái között.
10. Szeretet: A szeretet azt jelenti, szeretni a Mindenható Allahot, Aki az összes áldás forrása, szeretni a Prófétát (saws) akinek Ő megadta a könyörületesség és nagylelkűség áldásait, szeretni az embereket és a legjobbat kívánni nekik beleértve a szenvedőket is. Egy hadísz mondja: ”Egyikőtök sem igaz hívő addig, amíg azt nem kívánja a testvérének amit saját magának kíván.” és egy másik elbeszélés szerint “amíg azt nem kívánja az embereknek amit saját magának kíván”
11. Párbeszéd: Muszlimok lefektették a vita etikettjét, mert a dialógus kultúrája nélkül az emberek önzőekké és szűklátókörűekké válnak, és a társadalom meghasad. Egy hadísz is említi ezt: ”De ha látod a túláradó fösvénységet, a vágyak követését, hogy az evilág preferált (a Túlvilág helyett), mindenki egy véleménnyel büszkének érzi magát, és te úgy érzed, hogy nincs hatalmad foglalkozni azzal, akkor foglalkozz a saját dolgoddal és hagyd a köznépet a saját dolgaival.”
12. Mértékletesség: Ez magában foglalja az egyéni viselkedést, tudományos mértékletességet, és mértékletességet a szövegek szó szerinti és felületes értelmezésénél. Mértékletesség a relativitás egy formája és szerves része minden életnek az univerzumban amint azt al-Shatibi leírta.

H.E. Shaykh Abdullah Bin Bayyah

admin - May 06 2015 12:21:39 | 0 hozzászólás | Nyomtatás

Germanus GyulaStratégiai partnerünk
Hadísz:

Abu Darr al-Ghifárira hivatkozva – Allah legyen elégedett vele – jegyezték fel, aki a Prófétára hivatkozott, miszerint – annak részeként, amit a Próféta a Dicsőséges és Fenséges Urát idézve mondott el – Allah így szólt:

- Ó, szolgáim! Én tilalmassá tettem Önmagamra nézve az igazságtalanságot, s tilalmassá tettem közöttetek is, ne legyetek hát igazságtalanok egymással szemben! Ó, szolgáim! Mindegyikőtök tévelygő, kivéve az, akit Én vezetek [az igaz útra], kérjétek hát Tőlem a vezetést, s Én vezetni foglak titeket! Ó, szolgáim! Mindegyikőtök éhező, kivéve az, akit Én táplálok, kérjétek hát Tőlem a táplálékot, s Én táplálni foglak titeket! Ó, szolgáim! Mindannyian ruhátlanok vagytok, kivéve az, akit Én felruházok, kérjétek hát Tőlem a ruházatot, s Én felruházlak titeket! Ó, szolgáim! Ti bizony éjjel és nappal tévedtek, és Én megbocsátom az összes vétket, kérjétek hát Tőlem a megbocsátást, s Én megbocsátok nektek! Ó, szolgáim! Ti bizony nem fogjátok elérni azt, hogy ártani tudjatok Nekem, hogy káromra lehessetek. Ti bizony nem fogjátok elérni azt, hogy hasznot tudjatok hajtani Nekem, hogy a hasznomra lehessetek. Ó, szolgáim! Hogyha közületek mindenki – az első és az utolsó, ember és dzsinn – a legistenfélőbb szívű ember szívével bírna, az nem növelné semmivel sem az uralmamat. Ó, szolgáim! Hogyha közületek mindenki – az első és az utolsó, ember és dzsinn – a leggonoszabb szívű ember szívével bírna, az nem csökkentené semmivel sem az uralmamat. Ó, szolgáim! Hogyha közületek mindenki – az első és az utolsó, ember és dzsinn – egy fennsíkon állna, és Tőlem kérne [bármit], és Én megadnám mindenkinek azt, amit kért, mindaz nem csökkentené azt, amivel rendelkezem, csupán annyival, amennyivel a tű csökkenti a tengert, ha belemártják. Ó, szolgáim! Csupán a ti tetteitek azok, amelyeket nektek megszámlálok, majd teljessé teszem számotokra azokat [az evilágon és a túlvilágon]. Így hát, aki jóra lel, az köszönje meg Allahnak, és aki másra lel, az ne tegyen szemrehányást, csakis önmagának! (Muszlim)

Auzu billehi minesejtani elrajim... Biszmillehi Elrahmeni Elrahim. A Mindenható, és Könyörületes Allah nevében, Allah adjon áldást a Prófétára, és az egész családjára, és minden társára.... Emin! Ó Allah vezess minket ki a tudatlanság sötétségből, a tudás fényére, és taníts minket, hogy hasznunk legyen, és használj fel minket, hogy hasznuk légyen másoknak, abból amit nekünk tanítottál! Emin!
Kategória: Kegyes Korán-értelmezés és magyarázat lépésről-lépésre

Archívumunkból


Lejátszó

Kattints a kategória, azután pedig a kiválasztott zeneszám nevén.

 • track 1.
 • track 2.
 • track 3.
 • track 4.
 • track 5.
 • track 6.
 • track 7.
 • track 1.
 • track 2.
 • track 3.
 • track 4.
 • track 5.
 • track 6.
 • track 7.
 • track 8.
 • 2011. április 08.
 • 2011. február 11.
 • 2011. február 18.
 • 2011. február 25.
 • 2011. március 04.
 • 2011. március 11.
 • 2011. április 01.
 • 2011. április 15.
 • 2011. április 22.
 • 2011. május 06.
 • 2011. május 13.
 • track 1.
 • track 2.
 • track 3.
 • track 4.
 • track 5.
 • track 6.
 • track 7.
 • track 8.
 • track 9.
 • track 10.
 • track 11.
 • track 12.
 • track 13.
 • track 14.
 • track 15.
 • track 16.
 • track 17.
 • track 18.
 • track 19.
 • track 20.
 • track 21.
 • track 22.
 • track 23.
 • track 24.
 • track 25.
 • track 26.
 • track 27.
 • track 28.
 • track 29.
 • track 30.
 • track 31.
Zakát

Számlaszámunk:
(HU45) 11749053 20036861
swift code OTPVHUHB
Magyar Iszlám Közösség


Hungarian Exam Center:
Magyarországi Vizsgaközpont:
Isa Omar Masjid
Bp. XIII. Róbert K. krt. 104.
Facebook-csoportunk

Copyright © 2011 Magyar Iszlám Közösség
Powered by Faiz icons by Hamzah Pingsut (www.ubuntu-indonesia.com) & Styleislam icons (www.styleislam.com)
Az oldalunkon megjelentetett írások és egyéb tartalmak a forrás megjelölésével szabadon felhasználhatóak.
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2015 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Generálási idő: 0.01 másodperc | 524,707 egyedi látogató | jQ Blog | Free Php-fusion Themes | Freethemes4all.com