Hogyan telnek napjaink?

HíreinkValószínűleg mindenki tudja, mi zajlik Magyarországon immár két hónapja. A háború, a népirtás és más szörnyűségek elől menekülő emberek ezrei lépik át országunk határát, egy jobb, emberi élet reményében – reményeik szerint az Európai Unió fejlettebb, nyugati részén találva megoldást.
Sajnos, - ezt az óriási problémát látván - benyújtott együttműködési javaslatainkra közel öt hónap után sem érkezett válasz az EMMI-től és a BÁH-tól. Minden bizonnyal egyszerűbben és gördülékenyebben mentek volna a dolgok az együttműködéssel.
A civilek, köztük a MIK segítsége nélkül elszabadult volna a pokol…

Beszámolónk az elmúlt hónapokról:

Étkeztetés:

Közösségünk önkéntesei együttműködtek a különböző frissen szerveződött civil társaságokkal, közösségi szinten elsősorban azt a konyhát támogattuk, amely többéves tapasztalattal rendelkezett a hajléktalanok étkeztetésében és most a menekültek ellátásának jókora részét magára vállalta. Elsősorban alapanyagokat szállítottunk be, de a napi munkában is részt vett több magyar muszlim.
Ahogy az ő napi ételmennyiségeik a néhány százról jóval ezer fölé emelkedtek és még mindig kevésnek bizonyultak, beláttuk, hogy sajnos a mi lehetőségeink is végesek és nem is túl nagyok, ezért megkerestük külföldi barátainkat, a további, lehető legjobb minőségű segítségnyújtás érdekében. Így nagy mennyiségű étel alapanyagot kaptunk, illetve vásároltak a konyhának.

A Keleti Pályaudvarnál, a II. János Pál téren több tonna ételt, italt, ruhaneműt, takarókat osztottunk szét külföldi partnereinkkel.

Menekülttáborok segítése:

Vámosszabadiba, Debrecenbe, Bicskére, valamint a röszkei ideiglenes befogadó állomásra is több tíz tonna élelmiszert, ruhaneműt juttattunk el, de gyümölcsből, édességből, ruhákból jutott a fóti gyermekotthonban elhelyezett szülő nélkül érkezett menekült gyermekeknek is.

Röszkén, a menekültek érkezési pontján („Checkpoint Charlie”) a határon, több sátorból álló állomást állítottunk fel, ahol adományaink szétosztását végeztük a frissen beérkezett, fáradságtól gyakran félholt emberek között. Itt esti-éjszakai tea- és kávéfőzést is végeztünk.
Adományaink: sátrak, takarók, élelmiszerek, gyümölcsök, tisztálkodó szerek, női intim dolgok, pelenkák voltak. Egyúttal szóbeli tájékoztatást is adtunk a menekülteknek arab és afgán nyelvű tolmácsaink közreműködésével.
Közreműködünk az ORFK átmeneti őrizeti állomásainak vallásgyakorlásra szolgáló helységeinek berendezésében is.

Belföldi partnereink: NISSIN Foods Kft, HIPP Bébiételgyártó Kft, MigSzol, Bérkocsis utcai konyha, ORFK, Magyar Evangéliumi Testvérközösség Egyház, németországi, osztrák, svéd, dán, török, bosnyák, svájci, stb. szervezetek.
Eddig kb. 100 millió HUF értékben osztottunk szét adományokat, az üzemanyagra és másra felhasznált összeg is megközelíti a 3 millió forintot.
Terveink: A menekülttáborok segítése, a halal étkeztetés bevezetése, integráció segítése, oktatás, információ adás, s remélhetőleg együttműködés a Kormánnyal, ami már közel 5 hónapja vajúdik. A menekülteknek a közelgő Eid Al Adha (Kurban Bajram) ünnep alkalmából szeretnénk halal ünnepi húsból ételt készíteni a menekülttáborokban.

Adománytúrák képekben:

Bicske

Keleti

Röszke, "Checkpoint Charlie"

Debrecen

admin - September 11 2015 20:46:34 Nyomtatás

Durics Hilmi Huszein beszéde, 1931. augusztus 20.

Híreink„Muszlimok! Díszes ünneplő közönség! Egy évezred előtt, Allahnak, a Hatalmasnak és Könyörületesnek akarata egy nagyszerű fejedelmet ajándékozott a magyar fajnak. A bölcs Szent Istvánt, aki megalkotta a magyar államot, mely egy évezred viharait állotta, mert a nagy király államát az egy Istenre alapította... Ezt az országot, amelynek mi, magyar muszlimok is tagjai vagyunk, nem kell félteni, amíg nem tér el az első bölcs királya hagyományaitól. Le fogjuk rázni az emberi rövidlátás és gonoszság által kovácsolt trianoni béklyókat is! Allah szabadságot és nem börtönt rendelt a magyar nemzetnek. Mi, szláv anyanyelvű, de magyar érzésű muzulmánok is tagjai vagyunk az egykori ősi turán-iráni közös népcsaládnak, ezer évig ősi földünk Szent István koronájának dísze, ékessége volt, mi magyar hazánkat az utolsó leheletünkig szeretjük, s ha kell, mint azt a világháborúban is megmutattuk, életünkkel és vérünkkel is meg fogjuk védeni.
A Korán parancsolja az Isten és a Haza szeretetét, s mi követjük Allah parancsait. Az élő, hatalmas, könyörületes egy igaz Isten hitét a Sátán hordái fenyegetik, vallástalanná, Isten nélkülivé, erkölcstelenné, hazátlanná akarják tenni a népet, Isten helyett gépeket állítanak, az erkölcs helyett becstelenséget, felebaráti szeretet s különös megbecsülés helyett egyenetlenséget, becsület helyett sivár anyagi érdekeket hirdetnek, megbontják a családi élet hagyományait, gyermeket a szülő ellen lázítanak, megbontják a tekintély tiszteletét, s fel akarják állítani a Dedzsel [Antikrisztus] országát. Lerombolnak mecseteket, templomokat, imaházakat, iskolákat, s az erkölcstelenségnek és istentagadásnak építenek oltárokat.
Akár Keletről, akár Nyugatról jön ez a sátáni támadás, az iszlám vétót kiált! Az Isten köré kell sereglenünk, hogy megdöntsük a sátán és segédhadai hatalmát, s visszavezessük a népet az istenfélelem, tekintélytisztelet, becsület, hazaszeretet és irgalom útjára. Isten nélkül és Isten ellen nincs élet, nincs haladás, nincs boldogulás!
Magyarország létérdeke, hogy a készülő nagy harcban magához ölelje az iszlámot, mert ha mindazok, akik hisznek az Istenben, összefognak, akkor Szent István birodalma nem múló jelenség lesz a történelemben, hanem újra ki fog terjedni a Kárpátok és az Adria között. Mi, magyar muzulmánok tisztelettel hajlunk meg Szent István, a magyar nemzet pejgambere [prófétája] előtt, s magyar keresztény testvéreinkkel együtt énekeljük: »Hol vagy, István király / Téged magyar kíván / Gyászos öltözetben / Teelőtted sírván!« Ámen.”

admin - August 19 2015 20:40:25 Nyomtatás

Meghívó

admin - August 11 2015 12:08:21 Nyomtatás

KÖZLEMÉNY

HíreinkA Magyar Iszlám Közösség az alábbi közleményt adja ki a menekültkérdésben, valamint az utóbbi napok eseményei kapcsán:

Természetesen mi is úgy gondoljuk, hogy a menekülteknek elsősorban a saját hazájukban kellene boldogulniuk, azonban az élet olyan dolgokat is produkál, mint a háborúk, polgárháborúk, éhínség és életek, családok fokozott veszélyhelyzete, mely elől csak egy igen nehéz döntéssel, elmeneküléssel lehet megvédeni magunkat. Vallásunk a szeretetet és önzetlen segítséget parancsolja, csakúgy, mint a kereszténységnek! Ezért kiállunk a törvénytisztelő valódi menekültek érdekei mellett, azokért, akik nem veszélyeztetik Hazánk biztonságát.
A különféle merényletek, az ISIS térnyerése miatt, valamint a migráció okán a hazai szélsőségesek több helyen inzultálták a muszlim kendős nőket. Alelnök-imámunk pénteki beszédében nem a keresztényeket támadta, hanem azokat a kereszténynek mondott szélsőséges csoportokat, akik muszlimokat, muszlim nőket, szerencsétlen menekülteket vegzáltak! Magyarországon vallásszabadság van, s elvárjuk a Kormány illetékes szerveitől és a parlamenti pártoktól, hogy a muszlim vallási kisebbségeket is védjék meg, hiszen erre a törvény kötelezi őket! Elvárjuk, hogy a fenyegetők ellen, akik életveszélyesen fenyegetik tagjainkat, eljárás induljon. A hazai muszlimok törvénytisztelőek, nem fenyegetik senki identitását, vallását. Az Iszlám vallás ezer éve a Kárpát- Medence szerves része, ezt történelmi tények igazolják.

admin - August 06 2015 14:03:24 Nyomtatás

Megemlékezés a srebrenicai népirtás 20. évfordulóján

HíreinkKözösségünk 2015. 07. 11-én, a Srebrenicai Népirtás Emléknapján megemlékezést tartott a Hősök terén. A megemlékezésen több baráti ország nagykövetsége is képviseltette magát, a kormány képviseletében jelen volt Csallóközi Zoltán kabinetfőnök, illetve Rausch Barna (EMMI). A parlamenti frakciók közül az LMP-t Csárdi Antal képviselte - a többi frakció tagjai inkább voltak a deviánsok tüntetésére kíváncsiak, mint az ártatlan áldozatokról való megemlékezésre.

Képek a megemlékezésről


Közösségünk elnöke, Bolek Zoltán beszéde a megemlékezésen:

Biszmillah.

A második világháború óta ez volt a legnagyobb tömeggyilkosság, népirtás, etnikai tisztogatás Európában!
Több mint 8 ezer férfit, fiút végeztek ki szerb szabadcsapatok Srebrenica környékén. De Bosznia több területén folytattak a bosnyákok ellen etnikai tisztogatást, köztük például Visegrádon, de nem szabad elfelejtkeznünk az un. Hadifogolytábornak titulált koncentrációs táborokról sem, mely közül a leghírhedtebb Omis volt.
Sajnos a civilizált Nyugat, élükön a holland békefenntartókkal, tétlenül nézte végiog ezt a népírtást!

A fizikai erőszakot, kínzásokat, gyilkosságokat, nők megerőszakolását, falvak lerombolását a muszlimok elleni gyűlölködés, az iszlamofóbia indította el, melyet a szélsőséges nacionalisták gerjesztettek és vittek véghez!

Egy visszaemlékező sorait olvasom fel:

A srebrenicai mészárlás nagyon kevés túlélője közül az egyik, Mevludin Oric így számolt be a történtekről: “A földre vetettem magam, az unokaöcsém megrázkódott, és meghalt a hátamon. Amikor a mi csoportunk kivégzését befejezték, tovább álltak a fegyveresek. Folyamatosan hozták az újabb és újabb férficsoportokat. Hallottam, ahogy sírnak és könyörögnek, de a katonák folytatták a kivégzést. Így ment egész nap”. Mevludin egy időre elvesztette az eszméletét, és amikor felébredt, már este volt. “Az unkaöcsém holtteste még mindig rajtam feküdt. Levettem a szememről a kötést és láttam, hogy világít a sírokat ásó buldózerek lámpája. A katonák már fáradtak és részegek voltak, és a sérülteket kínozták. Megkérdették tőlük, hogy életben vannak-e, és ha azt mondták igen, lőttek. Aztán végre sötét lett. Lelöktem magamról az unokaöcsém holttestét és felálltam. Mindenhol, ameddig a szem ellátott holttestek voltak. Sírni kezdtem, nem tudtam vissza tartani”.

E napot az Európai Unió a Srebrenicai áldozatok emléknapjává nyilvánította!
Sajnos, hiába vagyunk az Európai Unió tagjai, nem hallottuk, hogy lett volna akár egy perces néma főhajtás az áldozatok emléke előtt!
Mint ahogy nem tudunk róla, hogy lett volna állami megemlékezés.
Mi, a Magyar Iszlám Közösség tagjai, akiknek testvéri, hivatalos kapcsolatai vannak Szarajevóban, első ízben, de hagyományteremtő szándékkal, saját forrásainkból szerveztük e megemlékezést.

A XX. század végén újból egy ordas eszme, már nem a zsidók ellen, hanem a muszlimok ellen követett el emberiesség elleni bűncselekményeket!
Sajnos itt nem volt nürnbergi per, ahol megkaphatták volna megérdemelt büntetésüket a bűnösök, mint a nácik annak idején!
Van-e politikai üzenete a srebrenicai mészárlásnak a ma Magyarországon, Európában élőknek?

Van!
Hiszen manapság is folyik a muszlimok elleni médiahecckampány, manapság is gyújtogatnak mecseteket, vernek meg muszlimokat vallásuk miatt. Szabadon folyhat a gyalázkodás az Iszlám követői ellen. Itt, Magyarországon is!
Srebrenicából kitelepítették a nőket, asszonyokat... nekünk is mondják, hogy költözzünk el innen, sőt fenyegetnek, hogy menjünk el innen, mert ez keresztény ország!
S a politikai haszonszerzés érdekében ismét a muszlimok vannak célpontban!
Lesz-e erő, itt Magyarországon, aki megvéd majd minket!?
Mert eddig a népirtások, etnikai tisztogatások, minden esetben egy ellenséges ideológiával kezdődtek: régebben az antiszemitizmussal, most jött az iszlamofóbia, vagy a kettő együtt!

A Teremtőnk adjon vigaszt az áldozatoknak és a gyászolóknak!
Az élőknek, itt Magyarországon pedig békességet, dialógust, közös munkálkodást ordas eszmék nélkül Magyarország és lakóinak boldogulásáért! Ámen

admin - July 13 2015 16:45:06 Nyomtatás

Germanus GyulaStratégiai partnerünk
Hadísz:

Abu Mohamed, Abdullah ibn Amr ibn al-’Ászra hivatkozva – Allah legyen elégedett vele – jegyezték fel, aki azt mondta:

Allah Küldötte így szólt: - Egyikőtök sem lesz hívő (teljességgében) addig, amíg a vágya nem követi azt, amit én elhoztam (az iszlám tanításait). (haszan szahih, Kitáb al-Huddzsa)


Kategória: Kegyes Korán-értelmezés és magyarázat lépésről-lépésre

Archívumunkból


Lejátszó

Kattints a kategória, azután pedig a kiválasztott zeneszám nevén.

 • track 1.
 • track 2.
 • track 3.
 • track 4.
 • track 5.
 • track 6.
 • track 7.
 • track 1.
 • track 2.
 • track 3.
 • track 4.
 • track 5.
 • track 6.
 • track 7.
 • track 8.
 • 2011. április 08.
 • 2011. február 11.
 • 2011. február 18.
 • 2011. február 25.
 • 2011. március 04.
 • 2011. március 11.
 • 2011. április 01.
 • 2011. április 15.
 • 2011. április 22.
 • 2011. május 06.
 • 2011. május 13.
 • track 1.
 • track 2.
 • track 3.
 • track 4.
 • track 5.
 • track 6.
 • track 7.
 • track 8.
 • track 9.
 • track 10.
 • track 11.
 • track 12.
 • track 13.
 • track 14.
 • track 15.
 • track 16.
 • track 17.
 • track 18.
 • track 19.
 • track 20.
 • track 21.
 • track 22.
 • track 23.
 • track 24.
 • track 25.
 • track 26.
 • track 27.
 • track 28.
 • track 29.
 • track 30.
 • track 31.
Zakát

Számlaszámunk:
(HU45) 1174 9053 2003 6861 0000 0000
swift code OTPVHUHB
Magyar Iszlám Közösség


Hungarian Exam Center:
Magyarországi Vizsgaközpont:
Isa Omar Masjid
Bp. XIII. Róbert K. krt. 104.
Facebook-csoportunk

Copyright © 2011 Magyar Iszlám Közösség
Powered by Faiz icons by Hamzah Pingsut (www.ubuntu-indonesia.com) & Styleislam icons (www.styleislam.com)
Az oldalunkon megjelentetett írások és egyéb tartalmak a forrás megjelölésével szabadon felhasználhatóak.
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2015 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Generálási idő: 0.02 másodperc | 635,676 egyedi látogató | jQ Blog | Free Php-fusion Themes | Freethemes4all.com